Om Bodyflight

Vem har inte drömt om att flyga? Bodyflight är en kul och spännande upplevelse där du får känna på hur det är att flyga i fritt fall på ett roligt och säkert.

Bodyflight är både ett fritidsnöje och en träningsform. Bodyflight simulerar frifallshastigheter på upp till 300km/h, men som nöjesflygare flyger du i hastigheter kring 200km/h.

Du flyger på en luftstråle i en glaskammare som simulerar fartvinden precis som under ett fallskärmshopp i fritt fall. Det betyder att de rörelser du kan göra i Bodyflight Stockholms vindtunnel är samma som du kan göra i fria luften. Hela kroppen fungerar som ett roder i den starka luftstrålen och känslan av att lära sig manövrera sin kropp i fritt fall går inte att jämföra med något annat.

Fallskärmshoppare har i åratal använt sig av Bodyflight, men kallat det för att ”tunnla”, för att öva sina färdigheter inför tävlingar.

Vertikala vindtunnlar har används till att testa aerodynamik av farkoster sedan tidigt 1900-tal. Den första kommersiella vindtunneln för mänsklig flygning öppnades år 1982 i Las Vegas. Där kunde både allmänheten testa på den häftiga och annorlunda upplevelsen och fallskärmshoppare träna sina färdigheter i fritt fall på ett mer effektivt sätt. Idag finns 100-tals vindtunnlar i världen och fler byggs varje år. Upplevelsen är så unik att man gärna vill prova igen efter sin första flygtur.

Många av de som flyger Bodyflight är förstagångsflygare, alltså människor utan erfarenhet av vare sig vindtunnlar eller fallskärmshoppning. Certifierade instruktörer följer med förstagångsflygare in i flygkammaren, dels för att du ska få en positiv och rolig upplevelse, dels för säkerheten.

Välkommen till Bodyflight!

Bodyflight är ett perfekt alternativ till bowling, femkamp eller liknande. Men roligare! Kickoffen, svensexan och möhippan i vår vindtunnel kommer du att minnas länge